
کابینت نئوکلاسیک: طرحی نو، کاربردی متفاوت
کابینت یکی از مهمترین و پرکاربردترین مبلمانهای ساختمان است که جهت منظم و محفوظ ماندن وسایل، تسهیل امور و مهمتر از همه زیباسازی فضا، مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه با توجه به تبدیل شدن آشپزخانه از یک فضای خدماتی صرف به محور اصلی خانه، طبیعی است که جلوه بصری آن بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار است. بنابراین کارایی، زیبایی و چشمنوازیِ فضای آشپزخانه جز مهمترین عناصر دکوراسیون داخلی به شمار میرود. در آشپزخانه اولین فضایی که چشم بیننده را در هنگام ورود به خود جلب میکند، کابینت است. سبک های مختلف طراحی آشپزخانه بر اساس طرح و مدل کابینت، معرفی میشوند که کابینت نئوکلاسیک یکی از آنهاست.
با توجه به گسترش و تنوع در طرح و کارایی سبکهای مختلف در طراحی کابینتها، باید در انتخاب سبک مناسب دقت کافی را داشت تا بتوان طیف وسیعتری از سلیقهها را پوشش داد.
کابینت در سبک نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک تحول عظیمی در صنعت کابینت سازی به حساب میآید. در واقع یک طرح تلفیقی از دو سبک کلاسیک و مدرن است که نسبت به سبک کلاسیک پیچیدگی و جزئیات کمتری دارد و دارای انعطاف و تنوع سبک مدرن است. آشپزخانه در این سبک در عین دارا بودن امکانات متنوع و بروز، بسیار شیک و دارای فضای دلنشین و گرم است و در طول زمان، تازگی و چشمنوازی خود را حفظ میکند.
کابینت نئوکلاسیک دارای ویژگیهای بارزی است:
- ترکیب سادگی سبک مدرن و زیبایی های سبک کلاسیک : کابینتهای نئوکلاسیک ضمن بهره بردن از جزئیات زیبای کلاسیک، ساده و شیک هستند.
- سبکی که صد ها سال در اروپا و آمریکا بوده است: این سبک با وجود قدمت و اصالت، بسیار زیبا و برای زندگی امروز، کاربردی است.
- بسیار نزدیک به فرم های کلاسیک : در شکل ظاهری شبیه سبک کلاسیک هستند اما از بروزترین فنآوریهای مدرن بهرهمند هستند.
- دارای شلف های دکوراتیو و المان های تزئینی هستند که متناسب با طرح و رنگ کابینتها طراحی میشوند.
- استفاده از خطوط منعطف و نرم در طراحی: فضای محیط با توجه به انعطاف در طراحی کابینتهای نئوکلاسیک بسیار لطیف و دلچسب است.
- جزئیات ساده و ظریف: طرح های نئوکلاسیک در عین زیبایی دارای پیچیدگیهای و پرکاری سبک کلاسیک نیستند.
- استفاده از فنآوریهای پیشرفته در طراحی و تولید: استفاده از فنآوریهای مدرن، امکان طراحی های متنوع و متفاوت را برای کاربر ایجاد کرده است.
- مناسب برای هر نوع آشپزخانه: این سبک برای آشپزخانه های کوچک هم قابل استفاده است.
- بزرگ، جادار: کابینتهای سبک نئوکلاسیک دارای ارتفاع زیاد تا سقف هستند و هیچ گونه فضای پرتی ندارند.
متریال
عنصر اصلی در ساخت کابینت نئوکلاسیک چوب است چرا که چوب به راحتی قابل برش و حکاکی است و طرحهای متنوعی را پوشش میدهد. معمولا از چوب درختان بلوط، گردو، سرو، خیزران استفاده میشود.
استفاده از چوب برای ساخت کابینت در مقایسه با MDF ضمن زیبایی و مقاومت بالا سبب عمر طولانیتر و وزن کمتر آن میشود. در نتیجه لولاها و اتصالات آن بار کمتری را متحمل میشوند.
معمولا متریال مصرفی برای روی پیشخوان کابینتها، سنگ است که در طرحها و رنگهای مختلف با توجه به طراحی کابینتها ارائه میشود.
طرح و رنگ
در سبک نئوکلاسیک معمولا از رنگهای روشن و سرد برای درخشندگی و نشان دادن بزرگی محیط استفاده میشود. مانند طوسی، سفید، خاکستری و در کنار آنها میتوان از رنگهایی مانند مشکی، سبز، آبی، زرد و حتی قرمز با توناژ بسیار روشن استفاده کرد. انتخاب رنگ کابینت با توجه به ابعاد آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است . در فضاهای کوچک با نور نامناسب استفاده از رنگهای روشن و یکرنگ مناسب است تا محیط را دلبازتر نشان دهد.
کابینتهای نئوکلاسیک در طرح های متنوعی ارائه میشود که با توجه به بلندی آنها که تا سقف ادامه پیدا میکند، میتوان از انواع چیدمان و مدلهای مختلف کمد، کشو و شلف با ابعاد مختلف برای مصارف گوناگون بهره برد.
در آشپزخانههای بزرگ، وجود جزیره به زیبایی هر چه بیشتر فضا کمک میکند. جزیره گاهی با رنگی تیره نسبت به کابینتهای کناری اجرا میشود تا فضا را متمایز و زیبا جلوه دهد.
جزئیات و تزئینات کابینت
جزئیات در کابینت نئوکلاسیک جزء جداییناپذیری است که در کنار سادگی طرح به کابینت رنگ و لعاب میدهد و باعث جذابیت آن و زیبایی آشپزخانه میشود.
یکی از مهمترین جزئیات که در این سبک باید به آنها توجه داشت ، دستگیره های درِ کابینت است. در این سبک باید حتما از دستگیره استفاده کرد و داشتن کابینت بدون دستگیره یا دستگیرههای بلند مانند سبک مدرن، توصیه نمیشود. بهتر است برای زیبایی بیشتر از دستگیره های منحنی با طرح های ساده ، آویزان و کلاسیک بهره برد.
تزئینات کابینت نئوکلاسیک پیچیدگی و شلوغی سبک کلاسیک را ندارد ولی با جزئیات مناسب و محدود در بدنه و تاج، به زیبایی هر چه بیشتر نمای آشپزخانه کمک میکند.
فضای آشپزخانه نئوکلاسیک
استفاده از لوستر کلاسیک که تزئینات زیادی ندارد و نورپردازی مخفی در زیر کابینتها، فضای آشپزخانه را گرم و دلپذیر میکند. همچنین استفاده از فرش یا گلیم و پردهی سنتی و گلهای طبیعی برای زیبایی محیط توصیه میشود. در سبک نئوکلاسیک، محل قرارگیری یخچال، گاز، فر، لباسشویی و سایر لوازم برقی مورد استفاده در آشپزخانه، به صورت اختصاصی طراحی میشود تا وسایل در هماهنگی کامل با کابینتها قرار بگیرند.
حرف آخر
انتخاب سبک نئوکلاسیک برای طراحی و ساخت کابینت، با توجه به اینکه از سردی و سادگی مطلق سبک مدرن دور است و شلوغی و پیچیدگی سبک کلاسیک را ندارد، میتواند سلیقه تمام افراد را برآورده سازد و در هر خانهای با هر فضاسازی مدرن و سنتی به کار گرفته شود و فضای متفاوتی را ایجاد کند.